دانش‌بنیان| توسعه فناوری پلاسما به پاک‌سازی سطوح کمک کرد

دانش‌بنیان| توسعه فناوری پلاسما به پاک‌سازی سطوح کمک کرد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 81541
دستگاه پاک‌کننده پلاسمای ایران‌ساخت با اعمال اختلاف پتانسیل الکتریکی محیط پلاسما را شکل می‌دهد و سطوح را پاک‌سازی می‌کند.

سیدایمان حسینی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دانش پویان ساتیا با بیان این که دستگاه پلاسما کلینر ساخت داخل از کیفیت بالایی برخوردار است، گفت: دستگاه پلاسما کلینر به عنوان یکی از پرکاربردترین سامانه‌ های پلاسما مطرح است. الکترون‌ های موجود در محیط پلاسما می‌تواند با تولید الکترون‌های دیگر سطح موردنظر را پردازش کند.

پلاسما کلینر به زبان ساده استریل سازی قطعات را ممکن می کند و عمل آنتی باکتریال را به سرانجام می رساند که در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی به کار می رود.

تمیز کردن سطح نمونه‌ها با استفاده از پلاسما در محیطی با فشار کم، روشی اقتصادی برای تمیز کردن نمونه ها به صورت یکنواخت و ایمن به شمار می‌رود.

از بین بردن آلاینده ها از سطح زیرلایه های مورد مطالعه، بدون این که روی خواص کلی ماده تاثیر بگذارد، از مزایای روش تمیز کردن سطح با استفاده از پلاسما است. پلاسما به طور گسترده ای در صنعت تولید مدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

ایجاد لایه‌های نانومتری

دستگاه پلاسما کلینر ایران‌ساخت از قابلیت تزریق ۳۰ نوع گاز با نرخ تزریق ۰ تا ۵۰۰ سی ‌سی بر دقیقه با دقت یک‌دهم سی‌سی بر دقیقه برخوردار است. این دستگاه می‌تواند برای ایجاد لایه‌های نانومتری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

فرایند تمیز کردن نمونه با استفاده از پلاسما اغلب برای از بین بردن آلاینده ها از سطوح، قبل از استفاده در فرایند تولید مورد نیاز است. پلاسما کلینر را می توان برای مجموعه ای از مواد به همراه سطوح با هندسه های پیچیده به کار برد.

 تمیز کردن با استفاده از پلاسما می تواند جایگزین مناسبی برای فرآیندهای شیمیایی مرطوب، مانند اچ پیرانا باشد زیرا این فرآیندها معمولا حاوی مواد شیمیایی خطرناک هستند، خطر آلودگی با عامل های شیمیایی را افزایش می دهند و سطوح تحت فرایند را با خطر اچ، روبرو می کنند.

 

در فرآیندهای پوشش دهی سطوح به‌وسیله پلاسما کلینر در صورتی که سطح قبل از پوشش‌دهی با استفاده از پلاسما تمیز شود، تاثیر به‌سزایی در کیفیت لایه نازک ایجاد شده خواهد داشت. انجام فرآیند پاک‌سازی پلاسمایی، موجب یکنواختی فیلم لایه‌نشانی شده و چسبندگی بهتر آن به زیرلایه می‌شود.

 

ارزان‌تر از نمونه خارجی

این مدیر حوزه دانش بنیان با اشاره به این که 10 فرصت شغلی در مجموعه دانش پویان ساتیا ایجاد شده است، توضیح داد: دستگاه پلاسما کلینر ساخت داخل، یک سوم نمونه خارجی قیمت دارد و طراحی و ساخت آن سبب شده تا حجم قابل توجهی ارز از کشور خارج نشود و امید است بتوان با حمایت هایی که انجام می شود در حوزه صادرات نیز وارد شد.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌ رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

#

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
فناوری پلاسما چگونه کیفیت تولید را افزایش می‌دهد
فناوری پلاسما چگونه کیفیت تولید را افزایش می‌دهد
96/06/27 - 12:10
 تجهیزات پلاسمایی ساخت داخل به کمک درمان زخم‌ها می‌آید
تجهیزات پلاسمایی ساخت داخل به کمک درمان زخم‌ها می‌آید
96/06/14 - 01:44
نخستین آزمایشگاه پلاسما در پژوهش‌سرای دانش‌آموزی متقین برازجان افتتاح شد
نخستین آزمایشگاه پلاسما در پژوهش‌سرای دانش‌آموزی متقین برازجان افتتاح شد
96/05/28 - 10:36
بیشتر بخوانیم